La passió. El convenciment de que si creiem en el projecte, el defensarem fins al final, és el que ens ha mogut per a establir una estratègia de comunicació adhoc per a el III Simposi Internacional FUNSEAM.

Si no creus amb el producte, no facis comunicació. Si ho fas per diners, desvirtuaràs el concepte de la marca. Si ens impliquem en el projecte, si creem passió, arribarem a vincular-nos amb el nostre client. I la comunicació serà més fluïda.

Els dies 2 i 3 de febrer de 2015 els principals experts internacionals en energia i sostenibilitat es van reunir en el marc del III Simposi Internacional FUNSEAM al Parc Científic de Barcelona per a proposar solucions en el camp de la eficiència energètica.

 

vision general FUNSEAM

 

A nivell de comunicació teníem un repte emocionant: Com transmetre als mitjans que el Simposi tenia un interès per al públic? Evidentment no estem parlant de la incidència del Mobile World Congress, per tant el esforç per a Dinàmic Comunicació hauria de centrar-se en comunicar, comunicar i comunicar; convencent als periodistes, sense defraudar les expectatives i sense perdre el rigor que presideix el congrés i la Fundació FUNSEAM.

Treballem la comunicació des de una estratègia transversal:

  • Colaboració institucional
  • Establiment de mitjans partners generalistes y especialitzats
  • Estratègia de colaboració amb els gabinets de les empreses que van participar en el Simposi, totes elles referents mundials en quant al sector de Infraestructures i Energia.
  • Gestió d’entrevistes ressaltant els aspectes més destacats de cada participant
  • Contacte i generació de sinergies amb escoles professionals
  • Difussió online a través de mitjans amb presència a Llatinoamèrica (ja que molts dels ponents provenien de la zon o bé s’explicaven projectes duts a terme)
  • Comunicació amb les empreses especialitzades i possibles interessades en assistir al Simposi
  • Sinergia amb les empreses colaboradores per a incrementar la difusió a través de newsletter i a tots els seus treballadors i/o associats.

Amb totes aquestes estratègies com acció convinada es va aconseguir que se’n parlés de forma satisfactòria del tema, aportant un valor transcendent i diferencial en continguits que cada mitjà anava publicant.

La satisfacció per a Dinàmic Comunicació no és només que a mesura de que els dies van passant i es va acostant la data del inici del Simposi, el òptic d’accions de comunicació es va complint, sinó que el client pot donar-se un respir, estar centrat en la seva organització i deixar que la comunicació i el márqueting pugui realitzar-se sense entorpir amb la gestió interna del Simposi.

ministroSoriaFUNSEAM

Tot això va portar a que les televisions, locals i estatals; diaris impresos i online, mitjans econòmics i generals, ràdios i revistes especialitzades hagin realitzat una cobertura informativa especial.

I la traca final la va posar la pesència del Ministre de Industria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, qui va ser el artífex de la inauguració del Simposi. I de la presència del qual no s’en va informar fins al final. .

Gestió de protocols de comunicació, coordinació de mitjans, elaboració de continguts… Molta feina. És cert. Però amb el clipping proper al milió d’euros de valoració, no podem demanar més.