El nostre dia a dia (blog)

Dia a dia

Estàs veient Opinió

Pots sel·leccionar què vols veure just a sota

El preu de les webs, recomanacions per una inversió amb retorn real

Quan vaig crear la primera empresa de creació de Webs basades en CMS (gestor de continguts) era l’any 2003. Com a anècdota diré que cap dels CMS actuals existia (Wordpress, Joomla, Drupal), treballàvem amb Mambo (precursor de Joomla), i que havíem de fer pedagogia de les virtuts d’aquest model que avui dia és imprescindible: va ser divertit.

Llegeix més

Deixarà de funcionar la teva web? 2 coses a tenir en compte

La seguretat no és un tema nou. L’aparició dels primers PC va venir acompanyada dels primers virus. Gairebé eren divertits i tot. Els primers que van aparèixer com el virus pong o el falling letters que entraven per un disquet (5,25” o 3,5”) infectat. Des d’aleshores hem viscut amb anti-virus i anti-malware que infecten els ordinadors i altres dispositius. I a les webs què passa?

Llegeix més

Mobile first, els temps manen

En un context actual on més del 90% dels internautes accedeix a internet a través d’un dispositiu mòbil, té tot el sentit del món que el disseny web s’adapti a aquesta realitat.

Llegeix més

Us presentem la Laura Alabau… un any després!

Des de gener d’aquest mateix any a Dinàmic Comunicació comptem amb un nou membre a la nostra oficina: la Laura Alabau. Tal com diu la dita, millor tard que mai, així que després de pràcticament un any treballant amb nosaltres us la presentem avui.

Llegeix més

Una prova de formulari amb Survey Monkey

Ja feia temps que volíem fer servir el Survey Monkey per a crear de forma ràpida i àgil un Call to Action (formulari) a la web per recollir informació i el contacte d’un visitant. Ho hem fet i aquí està el resultat.

Llegeix més

Hola eina de màrqueting i vendes poderosa, adeu enquesta

Són eines que ben aplicades, resulten en accions amb excelent resultats per recuperar vendes, canviar percepcions, obtenir punts de millora, recopilar dades (qualitatives i quantitatives) etc…
Anem a veure una nova àrea de treball per a fer que aquest contacte amb el nostre client sigui de qualitat i ens aporti dades, informació i feeling amb ell.

Llegeix més
Loading