Penses que aquesta imatge és d’estoc? Doncs no. Aquesta imatge és la puntuació que ens ha donat GTMetrix (mesurador de velocitat de càrrega i optimització per a la millor de l’experiència d’usuari) després de la nostra feina.

Millor quasi impossible diu. Portem ja 3 anys que el servei d’optimització de Websites en quan a velocitat de càrrega i optimització rep un goteig de peticions que no para. I és que els resultats són visibles escalant posicions a Google i això es tradueix en VENDES.

Perquè és tant important? Doncs perquè per a Google i la resta de cercadors l’experiència que te l’usuari al visitar la teva web és clau. I com més ràpida i optimitzada millor et posicionarà.

Optimitzar un web

El servei d’optimització de pàgines web per augmentar la velocitat i obtenir millors posicions a Google implica una sèrie de tècniques i millores enfocades a millorar el rendiment i l’experiència de l’usuari al vostre lloc web. Aquí hi ha alguns aspectes clau d’aquest servei:

  • Compressió de fitxers: Es comprimeixen els fitxers HTML, CSS, JavaScript i imatges per reduir-ne la mida i, per tant, el temps de càrrega de la pàgina.
  • Memòria cau del navegador: Es configuren capçaleres de memòria cau adequades per permetre que els fitxers estàtics s’emmagatzemin a la memòria cau del navegador del visitant. Això fa que les pàgines es carreguin més ràpidament en visites posteriors.
  • Optimització d’imatges: Les imatges es comprimeixen i s’ajusten a mides adequades sense sacrificar gaire qualitat. Això redueix el temps de càrrega de les imatges sense afectar-ne negativament l’aparença.
  • Minificació de codi: S’eliminen els espais en blanc i els comentaris innecessaris del codi HTML, CSS i JavaScript per reduir-ne la mida i accelerar la càrrega de la pàgina.
  • Millores a l’allotjament i la infraestructura: Es poden realitzar millores al servidor d’allotjament, com la configuració de memòria cau al costat del servidor i l’optimització de la base de dades, per millorar el rendiment general del lloc web.
  • Optimització del disseny responsive: Es realitza una adaptació del disseny i del contingut perquè s’ajusti de manera òptima a diferents dispositius i mides de pantalla. Això garanteix una experiència d’usuari satisfactòria tant a ordinadors d’escriptori com a dispositius mòbils.
  • Avaluació i millora del rendiment: S’analitzen mètriques clau de rendiment, com ara el temps de càrrega de la pàgina, el temps de resposta del servidor i la velocitat de renderització. Amb aquesta anàlisi, s’implementen les millores necessàries per accelerar el lloc web.

Però això només són alguns dels ajustos. Hi ha molt més però des de les 20h de feina podem arribar a la puntuació que has vist a la imatge.

Què més es fa? Hi ha molta feina a fer. Des de treballar a fons l’optimització d’imatges en temps real fins a canviar plugins, treballar amb el servidor a nivell de configuració, configurar al detall la cache de la web o implantar una CDN.

Problement et sona tot estrany, però justament per això estem aquí, per dur la teva web al màxim nivell.

Resultat d’optimitzar la teva web

En millorar la velocitat de la teva pàgina web, proporciones una millor experiència dusuari, el que pot resultar en un menor percentatge de rebot i més temps de permanència en el lloc. A més, com hem vist, Google considera la velocitat de càrrega com un factor important per determinar les posicions als resultats de cerca. Per tant, en optimitzar la teva pàgina web, pots millorar la seva visibilitat i classificació als motors de cerca com Google.