A Dinàmic hem detectat en els darrers temps una demanda d’un tipus de servei que havia estat molt “de moda” en el passat, però que arrel de la crisi havia baixat força. Torna el concepte d’Outsourcing especialment en “Márketing digital” i “Direcció de Màrqueting / Comunicació”. És a dir delegar en una agència (nosaltres?) la Direcció de departaments de Comunicació i Màrqueting, o el suport directe – en quan a assesorament i estratègia – al responsable de Màrqueting i comunicació d’aquestes àrees.

El canvi és degut a que cada cop s’és més conscient de la importància que té una bona estratègia en aquests departaments a l’hora de vendre i fidelitzar clients. No aprofitar adequadament les eines i els canals per captar i mantenir clients d’avui en dia és una opció que farà que la nostra empresa deixi de ser competitiva.

 

No podeu contractar una agència / assesors externs per falta de pressupost? Segur?

comparar costes

La pregunta és : Surt més car que un treballador? Potser si mireu estrictament Preu / h tindreu una impressió equivocada. S’ha de valorar formalment els avantatges i reducció de costos en altres aspectes que comporta; creiem que és més avantatjós en molts punts com veurem més endavant però també en el estrictament econòmic.

Una gestió optimitzada d’Email marketing, Xarxes socials o Publicitat a internet (Adwords o Facebook Ads), per posar alguns exemples, ens farà estalviar molts diners. Però sobretot tenir una estratègia global per totes les accions, més enllà d’anar dedicant esforços a una de les àrees com si fos una solució màgica. Per exemple, publicar a les xarxes socials per si sol no genera vendes, fins i tot tenint milers de seguidors actius i fidels en elles. La força bruta s’ha acabat, cal optimitzar cada acció de màrqueting i comunicació per vendre; d’altra forma estem malbaratant els diners.

I en quan a costos directes, també? Sí. Reflexionem: no hi ha costos laborals, ni compromisos : l’indemnització per acomiadament si la cosa no funciona és ZERO. Les vacances pagades tampoc existeixen. Sense comptar que no existeixen les baixes laborals, sempre tenim substituts.

Feu comptes, veureu que estalviareu segur.

Com optimitzar els esforços en màrqueting i comunicació?

optimizar

Doncs comptant amb un equip multidisciplinar i amb profund coneixement tant dels canals, eines i processos com de la gestió d’equips i departaments. I una direcció que faci que les accions produeixin resultats. Quí té tot això? Uns bons assesors, una agència: nosaltres.

– Tindreu professionals de primer nivell. A Dinàmic els dos socis fem la direcció de l’outsourcing directament. He estat impulsors d’empreses des de fa 15 anys i portem diferents clients així que hem vist de tot. A més, venim de la direcció de departaments (p.e. Salvat editores o UOC) i la formació d’alt nivell (a equips de màrqueting).

– Tenim experiència en tots els pals de la comunicació i el màrqueting (360º REALS). Estem al dia de pràcticament tot gràcies a dur diverses direccions de departament i per tant sabem des de vídeo fins a política editorial (xarxes – blog) passant per emaill márqueting, gestió de pressupostos, control de projectes, gestió de servidors, campanyes de xarxes socials, etc… Això és difícil d’aconseguir amb personal intern.

– Seguim enriquint-nos gràcies a no parar d’estar actius i innovant constantement: portem des de la direcció de Màrqueting i Comunicació) d’una cerveseria (Craftbarcelona.com) fins a els Cinemes FULL del centre Splau (n1 d’Espanya).

– Tenim un equip especialitzat en diferents àrees : periodistes, màrqueting digital, Google, Servidors, RRPP, xarxes…

Ens adaptem al vostre pressupost, tot és qüestió de quadrar responsabilitats, esforç dedicat i tasques.

Com funciona un Outsourcing?

pressupost

Fàcil: decidint destinar un pressupost a màrqueting i comunicació. Sense més. Imaginem destinar 14.400 euros a l’any, per dir una quantitat d’exemple. Quant suposa això en el vostre pressupost anual? Potser un 5%? Per ajudar-vos a aconseguir i fidelitzar clients? En la nostra opinió és la millor inversió que podeu fer.

Això són 1.200 euros al mes, nets (+IVA que et dedueixes). Quin treballador costa això a l’empresa? No hem dit cobra ! com bé sabeu un treballador que cobra 1.200 euros al mes en costa 2.000 a l’empresa tenint en compte IRPF, SS i vacances… i no inclou una possible indemnització per acomiadament.

Per tant, es tracta de destinar aquest import a una agència pro-activa i anar controlant des de gerència què es fa, cap a ón es va, triant entre diferents idees, etc… Com faries amb un cap de màrqueting.

També existeix el model de donar suport al director de màrqueting. Estar al dia de tot i conèixer totes les eines ho poden fer poc professionals, excepte si aquest algú ha provat gairebé tot, amb èxits i no tant èxits, amb altres clients. No es tracta de ser millor, es tracta d’haver vist molt més gràcies al dia a dia amb diferents projectes.

Externalitzar a Dinàmic és una bona opció

Una opció és destinar el mateix pressupost que contractar a algú (o més o menys com vulgueu). No tindreu a algú aquí 8hx5d, cert. Vindrem 1 o 2 cops per setmana i ens posarem al dia d’objectius, calendarització, reunions amb la gent del vostre equip, etc. A les reunions distribuirem la feina entre l’equip intern vostre i el nostre segons sigui més òptim per vosaltres. És qüestió de inventariar tasques, fer números i veure fins a on us interessa delegar.

En parlem?