Una vegada més el pati de la Taverna de Vinseum >es va omplir de gom a gom per assistir als tasts dels Dimarts Qalidès i, en aquesta ocasió, per presenciar l’ultima sesió del cicle. Durant 12 setmanes els cellers que formen part de Qalidès, Terrers del Penedès, han transmès a més de 400 persones, les històries dels seus cellers, anècdotes i, sobretot, ha ofert els seus vins més preuats, els vins de ‘terrer’.

Mireia Torres, presidenta de Qalidès i membre la cinquena generació del celler Miguel Torres, va presentar cinc vins de finca del emparats sota la DO Penedès: Waltraud, Fransola, Mas Borràs, Mas La Plana i Reserva Real.

La portantveu, en aquesta ocasió, de la família Torres, va posar especial èmfasi en la composició dels terrers, el procés d’elaboració, la seva criança i la història de cadascuns d’aquests vins.

Des de l’Associació Qalidès es va valorar aquesta col·laboració amb la Taverna Vinseum com de “molt satisfactòria”, tot servint als objectius de l’entitat de fer “promoció d’una viticultura sostenible i ecològica amb l’entorn, el coneixement de la personalitat i l’excel·lència de cadascun dels vins que s’han tastat en els dos cicles”.
La presidenta de Qalidès va remarcar la importància de l’enoturisme com a eix transversal entre el Penedès, els vins, els cellers i Qalidès, i va convidar tots els assistents a visitar cada celler per endinsar-se i coneixer de més a prop la filosofia de cada família i els seus vins.

Taverna de Vinseum:
Des de La Taverna de Vinseum estan molt satisfets, tant per l’acceptació del públic, fent ple a cada sessió, com pel grau d’implicació dels cellers, ja que “no és habitual que el consumidor final tingui al davant el cap visible d’una bodega de prestigi, transmetent de manera immillorable la filosofia i manera de treballar de casa seva.” diu Ton Colet, sommelier de La Taverna de Vinseum.

Què és Qalidès

Qalidès és una associació de cellers penedesencs que defensen el caràcter i la qualitat de vins del Penedès, respectuosos amb l’entorn, la seva identitat paisatgística i riquesa d’un territori amb 2.500 anys d’experiència en la producció vitivinícola.