Va ser al 1993 quan el celler Mas Comtal va adquirir personalitat pròpia, gràcies, sobretot, a l’impuls dels germans Milà, Albert i Joan. Va ser precisament y Albert Milà qui va presentar dintre del cicle ‘Dimarts Qalidès’ els nous vins d’aquest any. L’Antistiana 2011, elaborat amb la varietat Incroccio Manzoni, i l’escumós rosat 20 aniversari Mas Comtal, elaborat amb la varietat Merlot, van ser els vins més singulars presentats a La Taverna Vinseum de Vilafranca del Penedès.  Albert Milà va estar acompanyat de l’assessor elaborador de Mas Comtal, Miquel Medall.

La finca Mas Comtal, ubicada en el població d’Avinyonet del Penedès, és un projecte iniciat a començaments dels 80 que ha donat com a resultat uns vins especials, singulars i fidel empenta de l’entorn, que genera unes condicions òptimes per al conreu de la vinya: amb sòls calcaris i permeables que permeten el conreu de 8 varietats: 3 de blanques i 5 de negres. Xarel·lo i Chardonnay, en blancs, i Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc, en negres, són les que disposen de més extensió de plantació i les que ofereixen uns vins de més alta expressió.

 

 

 

Tal com va explicar Albert Milà davant d’una sala de Vinseum plena, des de Mas Comtal es treballa per obtenir un raïm equilibrat, que extregui el millor de la terra mitjançant el respecte per l’entorn i la viticultura ecològica. Mas Comtal és membre del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, ens que s’encarrega de vetllar pel cumpliment de la normativa europea quant a productes ecològics. Per tant, els vins de Mas Comtal són de caràcter, expressius, amb cos i riquesa d’aromes.
Els seus vins Antistiana 2011, Antistiana 2008 i Petrea blanc 2005 responen perfectament a aquesta filosofia. Com a novetat, Albert Milà va presentar Antistiana 2011  a base d’Incroccio Manzoni, un encreuament entre la varietat Riesling i Pinot blanc, que es dóna, sobretot en la zona del Véneto italià.
La propera masterclass s’impartirà el dimarts 25 de juny a les 20h a La Taverna de Vinseum, a càrrec de Josep Ma Albet i Noya, propietari i elaborador del celler Albet i Noya.