El celler Jané Ventura presenta “DO”,

el seu cava més selecte 

 

El escenari escollit per a la presentació del Cava va ser el Museu de la Música de Barcelona i va ser càrrec de Gerard Jané amb el acompanyament del pianista Jordi Camell.

La presentació del “DO” de Jané Ventura per a la premsa gastronòmica, restauradors i personalitats del àmbit musical, va tenir lloc en el exclusiu escenari del Museu de la Música de Barcelona, que va acollir per primer cop un acte d’aquest caire.

El acte va alternar les paraules del enòleg i gerent del celler Gerard Jané, amb les invervencions del pianista Jordi Camell, que va acompanyar al piano de  Frederic Mompou una velada amb intervencions musicals escollides, interpretant obres de Pau Casals (Preludi en Do y Pàgina Íntima) i del propo Frederic Mompou (Selecció de les Variacions d’un tema de Chopin).

El nou cava “DO” de Jané Ventura Gran Reserva Vintage 2008 és fruit de més de 20 anys d’expèriencia en caves Gran Reserva, i reafirma el seu compromís amb la elaboració de grans caves a partir de varietats tradicionals, que segons Gerard Jané, són les que millor reflecteixen el paisatge del Penedès. Amb 45 mesos de criança en botella, està elaborat amb 60% Xarel·lo, 26% Macabeu i 14% Parellada, procedents majoritàriament de vinyes velles situades en zones de muntanya del Baix Penedès. Un 5% del vi està fermentat i criat en  barrica de roure francès. 

Gerard Jané ho va descriure amb les paraules següents: “una molt bona intensitat de fruita que mostra un gran potencial de envelliment. Dominen les aromes de fruita i flors blanques i herbes aromàtiques amb tocs minerals i un fons cítric i cremós.”

El nom del cava, “Do” fa referència a la nota musical, segons els músics molt estructurada i que la connecta més directament amb la terra. En aquest sentit reforça la estreta vinculació de Jané Ventura amb la música, i en especial amb el Festival Internacional de Música Pau Casals, del qual és patrocinador des de 1.995. Però “Do” també significa el talent personal i conceptualment reflexa la cerca de la essència.

Gerard Jané va donar les gracies al dissenyador Robert Mudarra per la seva gran feina i complicitat i la originalitat i la elegància del disseny, i va manifestar en referencia a la etiqueta: “Volíem que la etiqueta de “DO” desprengués llum, i havia de ser blau, com no podia ser d’altra manera, una aura de color blau, que sempre ha acompanyat als nostres caves Gran Reserva…“

El acte de presentació va finalitzar amb un maridatge del cava amb una gastronomia reflexa del paisatge i creada per a la ocasió per Oriol Rossell de “L’Obrador” del Vendrell: Vi de Xarel·lo fresca, coques enramades del Vendrell, i piruleta amb Raïm de Xarel·lo, xocolata blanca i ametlla. 

Una mica d’història 

JANÉ VENTURA és un celler familiar ubicat a El Vendrell des de 1914 i conta ja amb quatre generacions de una saga iniciada per Josep Jané, continuada per Albert Jané Jané i el seu fill Benjamí Jané Ventura i actualment amb Gerard Jané Úbeda, enòleg i gerent actual.

Les seves vinyes es troben a la comarca del Baix Penedès entre el mar i la muntanya, a les finques Fincas Mas Vilella i Finca Els Camps.

Elabora una gamma diversa de productes tant de vi com de cava: Selecció de Vinyes (Blanc, Rosat y negre), Vins de Finca “(Mas Vilella” i “Finca Els Camps”), Cavas “Reservas de la Música”, Cava “Do” de Jané Ventura, Vins experimentals i Coleccions Especials.

Totes les etiquetes dels seus vins tenen algun concepte d’identitat que expressen valors vinculats al territori: la terra, el paisatge i la cultura. a

La producció es reparteix entre el mercat nacional i internacional al  50%, i entre els països als quals exporta es troben:  Alemanya, Bèlgica, Andorra, Suïssa, Dinamarca, Rússia, Polònia, o Corea del Sud. En total, 250.000 ampolles de vi i cava.