En primer lloc ¿què és Joomla? Doncs el sistema de gestió de continguts sobre el que muntem les webs a Dinàmic Comunicació (des de landings a grans portals). D’això se’n diu CMS (content management system), Open Source (el nucli és gratuït i evoluciona gràcies a la comunitat mundial) i PHP (un llenguatge de programació per a internet, el més extès).

De CMS PHP OpenSource n’hi ha força al món, però bàsicament la cosa es mou entre 3: Drupal, WordPress i Joomla. Cada empresa tria el seu sistema, Dinàmic entre elles, i es converteix en experta d’aquell sistema. Nosaltres portem 11 anys ja treballant en Joomla i en tenim tanta experiència que som extremadament ràpids i donem un bon servei, cosa que ens limita a fer-ne servir cap d’altre.

 

Fes llegir més per veure l’article complert. Per a completar el tema també us recomano la lectura de l’article de Hobnil sánchez¿Cual es el mejor CMS? Y dale con el tema” on s’analitzen el perquè de les diferències. Des d’aquest també es linka a “Joomla: selling the solution, not the CMS” que acaba de matar el tema, desvinculant temes tècnics (els que es discuteixen normalment) del que realment és important: com atacaras el problema i QUI et durà el projecte.

En primer lloc ¿què és Joomla? Doncs el sistema de gestió de continguts sobre el que muntem les webs a Dinàmic Comunicació (des de landings a grans portals). D’això se’n diu CMS (content management system), Open Source (el nucli és gratuït i evoluciona gràcies a la comunitat mundial) i PHP (un llenguatge de programació per a internet, el més extès).

De CMS PHP OpenSource n’hi ha força al món, però bàsicament la cosa es mou entre 3: Drupal, WordPress i Joomla. Cada empresa tria el seu sistema, Dinàmic entre elles, i es converteix en experta d’aquell sistema. Nosaltresportem 11 anys ja treballant en Joomla i en tenim tanta experiència que som extremadament ràpids i donem un bon servei, cosa que ens limita a fer-ne servir cap d’altre.

# Fer-ne servir un o altre

Per nosaltres, aquest és l’argument de fer servir Joomla: és com a mínim tant bo com els altres sistemes i el coneixem tant bé que els nostres clients es beneficien d’aquesta especialització.

Lamentablement això és com Apple vs.Microsoft, Iphone vs Android, Ps3 vs Xbox, Cristiano vs Messi (jejeje), etc… sembla que la cosa sigui una guerra i si ets de iPhone mai de la vida podras reconèixer lo bó que és Android i a l’inversa. Aquest comportament humà sempre m’ha sorprès moltíssim. Doncs bé, jo reconec que WordPress i Drupal són grandíssims sistemes, amb els seus pros i contres però a l’alçada de Joomla.

# La resposta a la crítica a Joomla : el premi

Com que Joomla ha estat l’hegemonia molt de temps, ara sembla que la moda és criticar-lo. Es diu que Joomla és massa difícil de fer servir (segons els de WordPress) o massa simple / insegur (pels de Drupal). Ja fa un parell d’anys que ho sento i afirmo estar totalment en contra d’aquesta afirmació, però sense cap ganes d’entrar en discussions acarnissades.

És per tot això que m’alegro de que Joomla hagi estat el guanyador del premi People Choice’s Award (escollit pel públic) en la categoria BEST CMS PHP Open Source.

Insisteixo: Drupal i WordPress són excelents opcions, però aquí ha quedat clar que les crítiques que pugui rebre Joomla són infundades. I estic content de tenir un argument fàcil per a tancar discussions i acusacions creuades que l’únic que fan és crear desconfiança als clients que busquen assesorament franc i no ser part en una guerra d’opinió estèril.

Felicitats a la comunitat Joomla que finalment és la que ha fet possible amb el seu esforç aquest reconeixement.

Llegeix l’article complert sobre el premi a CMSCritic

Per a completar el tema també us recomano la lectura de l’article de Hobnil sánchez “¿Cual es el mejor CMS? Y dale con el tema” on s’analitzen el perquè de les diferències. Des d’aquest també es linka a “Joomla: selling the solution, not the CMS” que acaba de matar el tema, desvinculant temes tècnics (els que es discuteixen normalment) del que realment és important: com atacaras el problema i QUI et durà el projecte

 

Jaume Quer