Un logotip amb el text "respon.cat" al costat de "empresa membre", envoltat per un remolí taronja estilitzat.

Fem un salt en el model d’empresa. Apostem per empreses compromeses. Fem de la responsabilitat social la manera catalana de fer empresa. El futur és ara.

Des de Març de 2024 som membres de Respon.cat , un organisme que vol implicar les empreses i les organitzacions empresarials més compromeses amb la Responsabilitat Social, amb l’objectiu de promoure un salt qualitatiu i quantitatiu de l’RSE a Catalunya. Ja som més de 120 empreses, amb més de la meitat de tamany petit però també amb un 35% de mitjanes i grans empreses. Podeu consultar-ne els membres.

Des de Dinàmic hem entrat activament a formar part d’aquest moviment. Per impactar positivament en l’economia, societat i medi ambient tant a nivell intern de la nostra empresa com a nivell de Respon com a conjunt d’empreses, ón junts tindrem més força segur. Us convidem a informar-vos i fer-vos membres de respon.cat.

En els primers contactes i actes ja notem una energia diferent, una forma de fer que genera força, positivisme i, de ben segur, resultats per tots.

Les empreses podem provocar canvis positius a la societat

Aquesta iniciativa representa una estratègia nacional que pot esdevenir un model a seguir pel que fa a la implicació del món empresarial en la societat, contribuint a millorar la percepció de l’activitat empresarial. ¡ Units tenim més força ! 

És una forma de fomentar la cooperació entre els àmbits privat, públic i social, així com una estratègia per a un model de país que integri desafiaments comuns i una governança millorada. La RSE a Catalunya ha de ser un element clau que defineixi la identitat del país, posicionant Catalunya com una regió que valora aquests principis. Això repercutirà positivament en empreses, governs, universitats i escoles de negocis.

Els principals desafiaments per a l’economia catalana, la innovació i la internacionalització, s’enfortiran amb una responsabilitat social corporativa robusta, propiciant un model de competitivitat durable que està alineat amb els desafiaments de la societat i l’economia actuals.

Els països que han liderat en el desenvolupament de la RSE, amb empreses compromeses socialment, han pogut superar les crisis amb més eficàcia, minimitzant l’impacte sobre els seus ciutadans.

A respon.cat han plasmat molt bé al seu ideari què perseguim les empreses membres :