Aquest principi de novembre hem obert el nou website de Funseam, Fundació per a la sostenibilitat energètica i ambiental.

El pre-anàlisi del web, l’estudi previ a cap acció de disseny o programació, és un procés determinant per a que el resultat final estigui en línia amb els objectius que l’empresa espera del web. Fins i tot aquells objectius que encara no hem descobert. Una web és un element de comunicació incomparable amb cap altre mitjà del que s’hagi pogut dotar l’empresa. Es tracta d’un “espai” on l’empresa exposa la seva missió, els seus avantatges competitus, la seva activitat, la seva filsofia, …. Les reunions entre responsables de l’empresa, els nostres experts en comunicació i màrqueting, la direcció d’art i els tècnics coneixedors de les possibilitats de les diferents plataformes que tenim al nostre abast són claus.

Evolució

En el moment de la seva constitució, quan es va fer la primera web al 2011, la Fundació havia de presentar-se al món comunicant els seus objectius, estructura i missió. Així doncs el site realitzat fa 4 anys complia aquests objectius.

Per al moment actual l’anàlisi va revelar que totes les seccions “definitòries” de la Fundació havien de reduir-se i perdre protagonisme enfront de la maduresa de la seva activitat. Reflexar els nombrosos estudis, llibres, hores de vídeo i presentacions de les diferents conferències es va determinar important i prou definitori de la missió i capacitat de la Fundació.

L’activitat principal i més representativa de la Fundació havia de guanyar protagonisme així que Seasonal seminars i Simposio internacional s’han convertit en dues seccions amb entitat pròpia.

Repte tècnic

Un dels grans reptes era l’elecció de la plataforma i que la seva administració fos molt dirigida i fàcil. En l’anterior web el creixement de l’activitat de la fundació havia provocat la instal·lació de components de repositori documental, agenda, notícies, etc… Així que l’administració requeria de força coneixements i formació.

Per al nou web, l’administració s’ha adaptat totalment a la tipologia de material que es penja de forma que l’administració és unificada i molt dirigida. Per exemple, a l’introduir un llibre, el sistema canvia per a que el gestor posi el ISBN, l’Autor, la Portada, etc… mentre que si es tria una conferència el sistema mostra camps com Ponent, Càrrec, Lloc, …

Balanç final

El resultat és un website àgil, responsive, molt més amigable amb els cercados, extremadament fàcil d’administrar i que reflexa les prioritats i activitats de la Fundació.

Un bon exemple de la capacitat de Dinàmic comunicació per a detectar reptes, oportunitats i donar solució.

admin2

 

Si teniu interès en saber què conté el web, us transcrivim el missatge que han enviat als mitjans de comunicació i subscriptors:

FUNSEAM tiene el placer de anunciar hoy el lanzamiento su nueva página web:

www.funseam.com

Más atractiva y directa, la nueva página se ha diseñado para facilitar el acceso a un contenido más amplio, organizado en torno a las cuatro principales Actividades de la Fundación:

  • Simposio Internacional: sección que incluye toda la información correspondiente al evento más importante de FUNSEAM, como son los contenidos temáticos, videos y slides de los Simposios organizados en 2013, 2014 y 2015 por la Fundación y el programa y la presentación de la edición del 2016.
  • Seasonal seminars: sección que incluye toda la información temática de los seminarios que organiza FUNSEAM en cada estación del año desde la primavera de 2013, a los cuales se invita a expertos y responsables de instituciones Internacionales para que los asistentes puedan debatir cuestiones relativas a energía, medio ambiente y sostenibilidad. Dado que estas sesiones son cerradas, en el web se dispone solo de la información abierta.
  • Divulgación: sección que incluye las Noticias de FUNSEAM, los Informesperiódicos generados por la Fundación, los Estudios, las Publicaciones, el histórico de los Newsletter y un nuevo apartado de Seguimiento semanal de las autoridades regulatorias mundiales en materia de energía.
  • Otros Eventos: sección que incluye los eventos en los que se presentan lasPublicaciones de FUNSEAM, la Participación en congresos y los programas deFormación en los que participa la Fundación.

La nueva página web tiene un acceso directo a la Cátedra de Sostenibilidad Energética de la Universidad de Barcelona.

Así mismo, la nueva web da acceso a la información de su Observatorio de Responsabilidad Social Corporativa en el ámbito de la Sostenibilidad energética, y a laAgenda de los eventos más relevantes del sector energético mundial.