Són eines que ben aplicades, resulten en accions amb excelent resultats per recuperar vendes, canviar percepcions, obtenir punts de millora, recopilar dades (qualitatives i quantitatives) etc…

No fa gaire ja vàrem fer un article sobre eines que ens ajudaven a convertir (vendre). Siguin LEADS que vinguin des d’un event que volem fer, des d’una BBDD de clients perduts (no la llencis!!) o que vinguin d’una campanya del nostre Facebook… en qualsevol cas volem rentabilitzar l’acció que es converteixin en noves vendes. Va ser un article sobre començar a convertir, vendre, amb la teva comunitat. En aquesta ocasió, anem a veure una nova àrea de treball per a fer que aquest contacte amb el nostre client sigui de qualitat i ens aporti dades, informació i feeling amb ell.

Enquestes i formularis a la web, xarxa social o email, ¿are you kidding me?

¿D’això va aquest article? Doncs sí, i et prometo que és molt interessant. Quan fem un esforç per posar-nos en contacte amb el nostre client esperarem que ens recordi o que faci ell una acció … o millor la pensem adequadament i treiem tot el suc possible d’aquell contacte…. rebem milers d’imputs diàris i només fent les coses MOLT BÉ captarem l’atenció, aprendrem dels nostres errors, fidelitzarem clients…i vendrem més.

Podem dir-li com vulguem però en el fons són formularis i enquestes… això sí, hem de canviar el xip i enfocar el seu us com una estratègia de màrqueting i venda; de les més actuals i que millors resultats dona. Això sí, l’estratègia, la manera de dirigir-nos i fer que el client sigui l’estrella és imprescindible per a que no sigui “quin rollo, una enquesta”.

L’objectiu és mantenir el contacte de forma qualitattiva: pensada, elegant, interessant en sí mateixa, que doni la sensació de “mimar”,… i de pas, i de forma imprescindible, recopilar dades tant de contacte com qualitatives (que ens donin informació per millorar i preveure).

Un exemple: venta, control i millora d’event

OPCIÓ 1: com que el nostre event és la canya es vendrà segur, me’l treuran de les mans

Anunciem a la ràdio i a totes les nostres xarxes socials el nostre Speed tasting i esperem a que comprin l’entrada 150 persones (mira que guapo va ser l’Speed Tasting segona edició)… i seguim esperant a que comprin. No! malament! Això és esperar que les coses funcionin per intervenció divina o perquè ho fem tot molt bé.

Sento dir-vos que l’època per això ja ha passat.

OPCIÓ 2: fer-ho bé, amb estratègia, amb visió de futur amb les eines de formularis i estudis de mercat.

 1. Dividim la finestra de venda en 3 fases: previ, canal de distribució principal i dia de l’event. A 3 preus: 30€, 39€ i a 49€.
 2. Necessitem 50 persones per a la primera finestra de venda.
  1. Fem campanya (ón? tu tries: facebook, bbdd contactes personals, web de l’event,…) “¿Vols venir? fes una pre-reserva i obtindras 2 entrades un 50% de descompte per tu o per qui vulguis“.
  2. Incloent un formulari… interactiu, amb les preguntes adequades, obtenir dades d’interès de la gent, saber què esperen, tenir una idea de dades demogràfiques de tipus de públic, encertar-la amb la música, …
  3. … Planificarem l’èxit del nostre event.
  4. Farem que l’interès per l’event sigui alt des del primer moment. Un event “sentit a la ràdio” sense més info que una web? NO. Volem que es percebi com a descobert, viscut, guapo, amb algo que faci que ho comparteixi amb els meus amics.
 3. Quan posem a la venda de les entrades al canal principal
  1. Farem un formulari ón el darrer pas serà la formalització del pagament.
  2. En aquest formulari inclourem preguntes d’operativa : per saber si vindrà algú amb cadira de rodes (imagineu la logística si en venen 10, ¿que faria falta per atendre’ls correctament? jo voldria saber-ho abans), si és celiac, si preferiran carn o peix, etc…
 4. Durant l’event podem activar “comentaris en temps real” per a corregir tot allò que pugui estar passant al moment. No cal que hi hagi una crisi per saber que en una de les taules no s’ha servit el segón plat.
 5. Un cop acabat l’event podem obtenir informació i acceptar queixes o felicitacions. Ambdues són valuoses i la gent agraeix i es vincula amb allò que pot explicar o valorar a posteriori. I si triem bé les preguntes fins i tot ens poden donar idees d’ón fer la següent edició de l’event i descobrir-nos un lloc que ni coneixiem.

Pinta bé o no? Ara és difícil que la cosa no es vengui o que se’ns colpasi algun punt de l’event per mala planificació.

Eines per a fer “formularis i enquestes”

N’hi ha centenars. TOTA eina de captació i tractament de LEADS té un generador de formularis: CRM, Mailchimp, ActiveCampaign, …

 

Però us en recomano 2: Google Forms per al que no vulgueu gastar RES i no necessiteu gaires opcions… i SurveyMonkey. Surveymonkey es el darrer novio que tenim a Dinàmic. Ens permet fer de tot… és una maravella. Evidentment fa enquestes també però ben pensada pot arribar a ser una eina de càlcul de pressupostos… o com a mínim que ho sembli ja que el seu principal actiu és que recopila informacio de forma fácil i permet lògica de programa (si ha contestat aquesta pregunta ves a l’altra, etc…). És molt interessant veure com, amb les preguntes adequades, un client perdut pot recuperar-se perquè fa reflexions que assumeix com a pròpies. Us asseguro que si el truca un comercial no obteniu el mateix resultat que si l’hi envieu una valoració MOLT pensada.

Finalment permeten una integració amb altres serveis molt interessant: enviar un email amb l’agenda d’events a tota la la gent que s’ha interessat en rebre informació o afegir a la nostra agenda (o Google Tasks o Trello o Slash o ón sigui) una sèrie de persones a trucar perquè han contestat X o Y.

Accions pensades i amb resultats

Com déiem, a Dinàmic Comunicació ens hem fet nòvios amb alguna d’aquestes eines. I és que ben aplicades, són una de les accions que millor resultat ens estan donant per recuperar vendes, canviar percepcions, obtenir punts de millora, etc…