El Festival Internacional de Curts Fantàstics i Freaks és un esdeveniment anual que es realitza a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.

Al llarg de les seves edicions anteriors, aquest any s’ha celebrat la 17, Fantosfreak ha guanyat tota una legió de seguidors que no es perden ni una projecció. Més d’1.500 persones cada nit demostra l’afició entre els seus coreligionaris. Si la mateixa Generalitat de Catalunya ha qualificat al festival com el “esdeveniment de cinema a l’aire lliure més massiu de Catalunya”… per què els mitjans no es feien ressò? Quin era el problema? Si el fantàstic i freak no ven… quines diferències hi ha amb el Festival de Sitges? evidentment que existeixen diferències: tant en públic, com en dimensió, en edicions o en el metratge de les pelis que es projecten… però el tema de les dues cites de cinema són pràcticament iguals.

Evidentment que tenir un patrocinador o diversos espónsors potents ajuden, així el festival ens va demanar ajuda fa 4 edicions. Què hem fet des de Dinàmic Comunicació perquè el nom de Fantosfreak comencés a ‘rodar’ per les redaccions?

 

Dinámic Comunicació tenia clar l’estratègia.

  1. No volem augmentar públic. Els seus seguidors són els que són. No és un festival massiu, sinó per a públic especialitzat.
  2. Augmentar la notorietat de marca.
  3. Incrementar el seu posicionament en mitjans.
  4. Professionalitzar la comunicació.
  5. Sortir de Cerdanyola del Vallès i estendre l’oferta de curts a Barcelona i àrea metropolitana.

 

 

Amb aquest full de ruta s’ha aconseguit:

  1. Patrocinadors que ens han ajudat a tirar endavant el projecte i invertir per millorar any rere any la infraestructura del Festival Fantosfreak.
  2. Aparèixer en els mitjans. Era la gran aposta pendent. A través de diversos instruments tan essencials com: cerca de mitjana partner, enviaments de notes de premsa adaptades a cada suport, dossier amb xifres de cada edició, material audivisual d’impacte, presència de directors de culte, s’ha aconseguit que el clipping de premsa sigui molt elevat. Fins i tot s’ha aconseguit segmentar les notes de premsa per zones geogràfiques. És a dir si entre els curts nominats a premi havia de diferents ciutats, les notes s’han personalitzat. Amb això hem aconseguit que més capçaleres es facin ressò del Festival.
  3. Incrementar la presència online: la comunicació global per a un festival d’aquestes característiques és molt important. Per això es va treballar en una web amb continguts actualitzats, amb links als patrocinadors i organitzadors per posicionar Fantosfreak a nivell SEU. Però també en això ens hem ajudat de les xarxes socials: FB i Twitter. Per acompanyar l’estratègia de xarxes socials, hem comptat amb diversos concursos (amb productes de temàtica fantàstica o de terror) que ens han ajudat a captar nous seguidors. Després aquests seguidors ens han acompanyat a l’hora de reproduir el contingut en xarxes socials.
  4. Actes paral·lels: roda de premsa a Barcelona, incrementant la possibilitat de cobertura mediàtica; vetllada de wrestling, que ha ajudat a incorporar nou públic al festival; concerts previs a les passades, amb el que ja durant l’espera fins a l’inici del festival s’ha aconseguit omplir el Parc del Turonet (ubicació del festival).

 

 

 

 

De cara a la propera edició, la de la majoria d’edat del festival, es programaran noves accions i es començarà a treballar amb futurs patrocinadors i col·laboradors des del mes de novembre. El full de ruta del màrqueting del festival ja està estructurat, només serà necessari adaptar-lo a les circumstàncies i continuar provant amb quines accions tenim un major nivell de retorn.