Els Cinemes Full HD es converteixen en el complex multsala més gran d’Espanya amb la inauguració de deu noves sales. Per celebrar-ho vàrem organitzar la jornada d’inaguració -dimecres 10 de juliol-. Activitats per a tothom que van comptar amb la participació del públic, gràcies als tallers de txapes, el Drac d’Aigua de la coordinadora d’entitats de Cornellà, la màsteclass de còctels, la desfilada de personatges de pel·lícula, els tallers de maquillatge i les projeccions gratuïtes per veure Gru2, Mi Villano Favorito i El Hipnotista.

Els cinemes obren 10 sales més amb una capacitat màxima de 50 espectadors cadascuna i incorpora les últimes tecnologies en so envolvent 360 graus. Els cinemes Full HD de Cornellà, ubicats al Centre Comercial Splau, són ja la multisala amb més sales de l’Estat, incrementant el seu aforament en deu sales més, passant de 18 a 28.  Els nous cinemes ofereixen la major oferta cinematogràfica en versió doblada de Catalunya, tant en cinema comercial com d’autor.

Amb les 10 noves sales, els Full HD es converteixen en la multisala més gran d’Espanya i amb l’índex d’ocupació més alt per butaques. Les obres s’han realitzat en quatre mesos, tot i que el projecte ha trigat un any en veure la llum. La inversió total ha estat de quatre milions d’euros “més IVA” i la previsió, realitzada per Pere Sallent, és d’acabar l’any amb 1.200.000 espectadors. “Intentarem convertir aquesta multisala –ha manifestat- en el referent català del cinema del futur”.

 

Noves sales Full HDL’objectiu de la gerència dels Full HD és “donar més bon servei als nostres clients, tenir la programació més completa de Catalunya, i aprofitar al màxim les noves possibilitats que obre el cinema digital”, segons ha explicat Pere Sallent, gerent dels cinemes durant l’acte de presentació que ha tingut lloc amb una festa on hi han participat també el Centre Comercial Splau.

Les noves sales permeten que els clients dels cinemes Full HD puguin accedir a totes les estrenes de Barcelona, incloent les més minoritàries. Totes sales estan preparades per a la incorporació de so envolvent, amb audició a l’eix vertical.

Sallent opina que les noves sales “no tenen res a veure amb un cinema convencional. Primer hem definit la pantalla i després hem creat la sala, i totes les sales estan dotades amb projectors 4K, quan les pel•lícules filmades amb aquesta definició comencen a arribar justament ara a les sales comercials”.

Ens hem tornat bojos?

En un moment de crisi econòmica i d’increment d’IVA en el sector cultural, l’obertura de noves sales  suposa una autèntica revolució en el panorama actual de l’entreteniment familiar.
Sallent ha qualificat l’actual conjuntura econòmica com de “tempesta perfecta”. La crisi que, al seu parer, viu el cinema, està causada per “la pirateria, la pujada del l’IVA, l’obertura de sales de cinemes sense criteri en èpoques de vaques grasses, el repte de les grans pantalles de televisió domèstica, el context global de crisi i els canvis d’oci de l’espectador, que s’ha traslladat a Internet”.