Amb la presència del conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, finalitzava aquest 28 de gener el II Simposi Internacional FUNSEAM, Innovació i Sostenibilitat, organitzat a Barcelona i que ha comptat amb el suport en l’àrea de comunicació de Dinàmic Comunicació. La cita internacional ha tingut una especial incidència en els mitjans econòmics i generalistes i ha suposat l’inici de la col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona.

 

El II Simposi ha significat la presència a la ciutat comtal d’experts mundials en R+D per debatre la necessitat d’afrontar el canvi climàtic amb la innovació i la col·laboració públic-privada. Aquest esdeveniment ha tingut lloc durant dos dies, el 27 i 28 de gener, i forma part de les activitats organitzades per la Càtedra de Sostenibilitat Energètica de la Universidad de Barcelona, dirigida de la doctora María Teresa Costa, l’Institut d’Economia de Barcelona i la Fundació FUNSEAM.

La cita es va organitzar en dues jornades diferenciades: la del 27, d’àmbit empresarial, va comptar amb la presència de personalitats rellevants com Lord John Mogg, presidents dels reguladors de la Unió Europea; Francisco Salazar, president de la Comissió Reguladora de l’Energia de Mèxic i de l’Associació Iberoamericana d’Entitats Reguladores d’Energia o de Laura Díaz Anadón, eminent investigadora espanyola afincada als Estats Units i que realitza els seus treballs a la Harvard University, a banda de ser una de les assessores del govern del president nord-americà, Barack Obama, en matèria d’energia.

La inauguració de la jornada va estar a càrrec d’Antonio Llardén, president d’Enagás i de FUNSEAM, i de Rafael Villaseca, president del Club Español de la Energía. La sessió de cloenda d’aquesta primera jornada va estar presidida per Antoni Brufau, president de Repsol.

La segona sessió, la del dia 28, va ser més acadèmica. La inauguració va ser presidida pel conseller de la Generalitat, Andreu Mas Colell; Dídac Ramírez, rector de la Universitat de Barcelona, i del patró de FUNSEAM i director de l’Institut d’Economia de Barcelona, Martí Parellada.