A pocs dies per a l’inici del festival de cinema, Fantosfreak ja s’ha presentat el cartell de la propera edició, que se celebrarà del 15 al 19 de juliol a Cerdanyola del Vallès. A més de per la temàtica, per la quantitat de curtmetratges rebuts i pel nivell de qualitat, el festival compta amb una imatge molt singular que es demostra en la creativitat i originalitat dels seus cartells i vídeo de presentació, que pròximament es podrà veure en www.fantosfreak.com

El festival
Es tracta del primer festival que toca les temàtiques fantàstiques, de terror i freak d’Espanya, pel qual s’han batut tots els rècords de recepció d’originals: 313 curts de 23 nacionalitats diferents. En l’edició de l’any passat es van rebre poc més de 200 curts. Quant a la qualitat dels treballs d’aquest any, l’organització del festival destaca el manteniment del nivell respecte de l’any anterior.
 

 

 

La qualitat dels curts projectats

Entre els curts projectats en edicions anteriors trobem guanyadors del Goya al millor curt, finalistes als Oscar® i altres festivals de la categoria de Sundance:

 

 

“L’atac dels robots de Nebulosa 5”.

“La Ruta Natural”, millor curt del Festival de Sundance l’any 2006.

“Ho sento, et vull”, guanyador del Fantastic Fest d’Austic, Texas, en 2010.

 “7.35 del matí”, finalista als Oscar® de l’Acadèmia d’Hollywood, en 2004.

“BirdBoy”, premi Goya al millor curt en l’edició de 2012.

“Perquè hi ha coses que mai s’obliden”, el curt que més premis ha guanyat en la història dels festivals de curtmetratge.

 “El laberint de Simone”.

 

Assistència massiva

L’organització del festival espera l’assistència de prop de 10.000 persones durant els cinc dies del festival, que es realitzarà a partir de les 21.31h al parc a l’aire lliure més gran de Cerdanyola.

 

Organització

 

Rafa Dengrà conegut com Alexander Dreissel, és un cineasta autodidacta. Guionista, director, editor, director de fotografia i actor. La seva productora SoulPsychoKiller és famosa a Espanya dins del gènere de terror i fantàstic.

 

Les seves obres es caracteritzen per una imatge fosca i sinistra molt treballada i una narrativa complexa, la qual cosa li ha valgut la seva selecció per als festivals nacionals de gènere mes importants. 

 

 

El festival compta amb el suport de l’Ajuntament de Cerdanyola.