Els vins i caves del Celler Jané Ventura de El Vendrell, Reserva de la Música Rosé 2010 i el ‘Do’ Gran Reserva Vintage2008, van acompanyar l’alta gastronomia de Martin Berasategui en el col·loqui literari amb l’escriptor Martí Gironell, que va presentar el seu llibre ‘L’Últim Abat’.

 

El celler del Penedès Jané Ventura, representada pel seu elaborador, l’enòleg del Vendrell, Gerard Jané, ha maridat els seus caves Reserva de la Música Rosé 2010 i el “Do” Gran Reserva Vintage 2008, amb tota una proposta novedosa on l’alta gastronomia es complementa amb el col·loquí amb un escriptor i en el escenari del Salo de les Sirenes d’en Ramon Casas de l’hotel España. En aquesta ocasió, la tertúlia literària, d’aquest 26 de febrer se centrava en el llibre ‘L’Últim Abat’ de Martí Gironell, que va comptar amb la presència de l’escriptor de la Garrotxa.

 

El celler Jané Ventura col·labora en actes culturals com a part de la seva aposta de vincular-se amb propostes culturals de valor afegit. De fet, Jané Ventura ha fet del territori i de la cultura el seu particular ‘brindis’ amb un maridatge selecte que destaca, sobretot, per la qualitat dels seus vins i caves.

 

Per al Sopar Literari amb Martí Gironell, Jané Ventura va apostar pels caves Reserva de la Música Rosé 2010 i “Do” Gran Reserva Vintage 2008, juntament amb el vi blanc Finca Els Camps Macabeu 2010 i Malvasia de Sitges dolça experimental 2009 (vi de palla).
Aquesta és la segona ocasió que els productes de Jané Ventura donen suport amb el cicle de Sopars Literaris, La primera edició va tenir lloc a mitjans de desembre, on es va presentar el llibre ‘Las leyes de la Frontera’ de Javier Cercas.

 

Gairebé cent anys d’història

 

JANÉ VENTURA és un celler familiar ubicat al Vendrell des de 1914 i compta ja amb una nissaga de quatre generacions iniciada per Josep Jané, continuada per Albert Jané Jané i el seu fill Benjamí Jané Ventura. Actualment, enòleg i gerent és Gerard Jané Úbeda.

Les vinyes es troben a la comarca del Baix Penedès, entre el mar i la muntanya, a les finques Mas Vilella i Els Camps. Elabora una gamma diversa de productes tant de vi com de cava: Selecció de Vinyes (blanc, rosat i negre), Vins de Finca “(Mas Vilella” i “Finca Els Camps”), caves “Reserves de la Música”, Cava “Do” de Jané Ventura; Vins Experimentals Col·leccions Especials.

La producció es reparteix entre el mercat nacional i l’internacional al 50%. Els països a on més exporta són Alemanya, Bèlgica, Andorra, Suïssa, Dinamarca, Rússia, Polònia o Corea del Sud. En total, 250.000 ampolles de vi i cava.