Un personatge animat que munta una fletxa verda cap amunt que simbolitza el creixement, amb fulles revoloteant a l'aire i un petit munt de monedes a sota.

Molts dels objectius, valors i habilitats que tenien les empreses al S.XX necessiten ser adaptats pel frenètic canvi d’Era que estem vivint. La sostenibilitat és imprescindible.
Com creiem que han de ser aquestes empreses? Com volem ser nosaltres? I vosaltres?

D’acord, tots veiem que el món va molt ràpid amb uns canvis en tots els àmbits. Ens hem de plantejar si amb “veure-ho” n’hi ha prou, o si podem fer quelcom més. Creiem que cal assimilar realment aquests canvis i reaccionar-hi de forma activa, amb intenció de ser part d’ells.

1.- Canvi d’Era, de forma de vida, més veloç que mai

Pensem que vam estar 2.000.000 d’anys essent caçadors recol·lectors. Posterioment uns 10.000 anys essent Agricultors. Recentment, hem viscut uns 250 anys d’era industrial. I, tot i que no sabem ben bé quan va iniciar-se l’era de les dades, coneixement o informació, en els darrers 20-30 anys la cosa s’ha accelerat exponencialment. I s’accelererà encara més ja que tendència de la humanitat és aquesta. Cal ser concients que tot ha canviat i que el model de funcionament de fa 40 anys ja no és vàlid.

2.- Destrucció del planeta sense precedents

Sense entretenir-nos massa aquí, creiem que és evident el mal que estem fent al planeta i a la societat – i a les nostres empreses – en nom del progrés. Només amb dades com que en els darrers 50 anys s’ha reduït en un 70% el nombre d’animals salvatges al planeta i en un 25% les zones forestals, ja veiem la magnitud del desastre.

Una altra de dades, que ens impacten molt aquí a Dinàmic ens diu que els aliments viatgen de mitjana 4.000 km fins a casa nostra. Tenim taronjes aquí a 250km, però les comprem al Marroc o, pitjor encara, a Argentina, Uruguai o Sud-Àfrica. Tot en nom dels beneficis, la globalització i dels preus baixos per a tots.

No podemos permitir que la codicia y la ganancia a corto plazo destruyan la belleza y la vitalidad de nuestro planeta.

David Atemborough – Naturalista Britànic

3.- Arrosegant la cultura del capitalisme del S.XX

Al S.XX podiem justificar que no teniem totes aquestes dades. Aleshores es va instaurar com a objectiu de les empreses créixer i maximitzar beneficis, a qualsevol preu.

Però avui dia no hi ha justificació, i tot i així les empreses que més guanys tenen, entre moltes, són bancs o marques de roba low cost – fabricada en pèsimes condicions laborals, mediambientals o de qualitat -, que porten la roba de 8.000km cap aquí. I seguim amb la cultura de la venda consumista: compra – deteriora – compra – acumula – … Identificant-nos amb el que poseïm.

Això a empreses com la vostra implica també prendre decisions, escollir produtes, proveïdors o serveis amb massa velocitat, des de la comparaciò superficial. Que al final no us generen el resultat esperat.

I en canvi, el món idolatra a Jeff Brezos (Amazon) o Elon Musk (Tesla, X, ..). Acumular riquesa i riquesa per nosesapquè, per sobre qualsevol ètica. Potser per “dominar el món”, per còmic que sembli.

No coincidim gens amb aquests valors. En el nostre cas volem viure prou bé i tenir cobertes les necessitats, les de tots, amb benefici per tots. No només per consciencia, també per salut mental. Atenció, que estem exposant una postura personal i empresarial, no alliçonant ni assenyalant ningú. Però sí és bò si tots fem una mica de reflexió.

Aquí a Dinàmic la nostra postura, personal i empresarial, va en la línia de pensar que ens hem de focalitzar en la sostenibilitat i la consciencia, en COM actuem. I, sí, creiem que individualment es pot generar canvi, començant pel nostre entorn de decisió.

No oblidem però que la Sostenibilitat no és només Ecologia i Medi ambient. També ho és impactar positivament en l’eeconomia i la societat. Ambdos àrees inclouen molts àmbits, tant importants com per exemple el respecte i empatia en les relacions humanes.

L’empresa sostenible genera bons resultats empresarials

1.- Empresa sostenible = productes de qualitat i acceptats pel mercat

I aquí és on certes empreses trenquen la dinàmica i també trionfen des de la honestitat i els valors sostenibles. Un exemple que m’agrada, no gaire conegut:

Nudie Jeans. Treballen amb valors basats en la qualitat i la sostenibilitat, i ho demostren cada any amb diferents informes.

Això resulta per exemple en un ús super-responsable de l’aigua, pagar bé als productors, renunciar als químics nocius, incloure normes als proveïdors per respectar la dignitat humana i laboral, ús de materies primeres orgàniques i reciclades, treballar per la reducció d’emissions perjudicials, transparència publicant tots els seus recursos (materies primeres, emissions, proveïdors…), reparació gratuïta dels texans de per vida (en contra del fast food clothing), etc…

Això resulta en un producte : més resistent, d’alta qualitat, que queden guapíssims, més sostenible, reparable (sempre gratis), que requereix menys rentades (1 cop l’any!) mantenint-se amb una bona higiene i aspecte, etc… i sí, també són més cars.

Enlloc de produïr i comprar 10 texans “econòmics”, en comprem 3 de bons i sostenibles que lluiran molt més bé. I encara els podem reparar i tenir-los 5 anys més perfectament (comprovat a casa).

Aquesta és la seva aposta i que funciona. Ah, els creadors de l’empresa viuen al camp en una casa de fusta normal, sostenible és clar, amb els seus fills.

Imagineu els consumidors d’una marca amb aquests valors i responeu-vos: Com creieu que són de fidels? I com ho són els de les grans marques? Quin model us agradaria tenir a vosaltres a l’empresa?

2.- Sostenibiltat i valors: resultats empresarials i retenció de talent.

Sigui per complir l’expedient o sigui per convenciment moltes empreses estan intentant complir els ODS, ser empreses de Triple impacte o obtenir certificacions de sostenibilitat empresarial.

Amazon va tenir que cedir a negociar la sostenibilitat en el transport davant 9.000 treballadors que van signar que marxarien si no es feia quelcom al respecte? Què indica això? Que les empreses sostenibles retenen el talent. Sí, pel consumidor són importants els valors, però pel treballador també.

Un treballador que està en una empresa malvaratadora d’aigua, o que no cuida l’ambient laboral, o que no és coherent el que declara als seus valors amb com actua realment, com en parlarà al seu entorn? A més, no sentirà implicat, ni compromès. El que se li transmet és “produïu com sigui i a fer calers”. I ell farà el mateix al seu lloc de treball. No té bona pinta per l’empresa, no?

Per contra, un altre treballador que estigui en una empresa amb valors reals ón, per exemple, el tractin bé (no només economicament) i també se’l formi en buscar el beneficio del client, se sentirà implicat, compromès i feliç. I això converteix a l’empresa en molt més sòlida i forta.

Davant les crisis que han passat, les empreses amb objectius de sostenibilitat (de tot tipus) i valors més altruistes han aguantat obertes un 67% més que les empreses que no els tenien. Comparant mateixos tamanys, mateixos sectors, mateixos paisos.

El perquè donaria per un dinar amb tertúlia i un article per si sol. Nosaltres creiem que quan el talent i els clients han provat una empresa, producte o servei amb valors, ja no solen tirar enrera. Quan has començat a comprar carn ecològica, de productors de proximitat, transparent en quan a tot, dificilment tornaras a comprar-la a una gran superfície, per molt malament econòmicament que vagis. És una qüestió de prioritats i satisfacció. Està demostradíssim que és així, que el canvi s’està produïnt. No per tothom, d’acord, però a les nostres mans està decidir quin tipus de client (o proveïdor) volem.

A Dinàmic hem posat esforç en definir uns valors i aplicar-los

Aplicar-los i ser més feliços. Si això passa, treballarem millor, farem millors relacions, brillarem més, gaudirem realment del día a día. I això es tradueix en millors resultats.

Teniu una secció de la web sencera (de les 4 que té!), explicant-vos PERQUÈ volem fer màrqueting digital de forma diferent. Es pot resumir en que farem el possible cada dia per ser encara més una Empresa de Triple impacte. Això vol dir incidir positivament, amb responsabilitat, en les àrees econòmica, social i ambiental del nostre entorn.

Uns exemples: conciliació i respecte a un horari laboral sostenible tant d’empleats com de clients, tractar-nos com a persones amb empatia i entenent les necessitats de l’altre, buscar el benefici mutuu dels implicats en totes les accions, ser transparents i honestos en els projectes i serveis, invertir en reducció d’emissions o despesa energètica (llum natural, reduïr desplaçaments, teletreball, vehicles elèctrics, dispositius de baix consum…), etc…

Això que sembla una utopia, estem convençuts que és l’únic camí per ser feliços tots plegats, millorar els resultats i poder tenir una societat i un entorn una mica millor del que està ara.

La mort de l’empatia humana és un dels primers indicis que una cultura està a punt de caure a la barbàrie.

Hannah Arendt – Escriptora Alemanya

Us convidem a pensar en tot això i valorar si podeu fer algún canvi que us cridi. Us asseguro que són molt gratificants i et permeten una mica més de pau.

Per altra banda, si vols treballar amb un tracte i condicions diferents, amb productes i serveis creats des d’un propòsit diferent, et convidem a que ens expliquis el teu projecte i veiem si et podem ajudar. Revisa la nostra web i valora tu mateix si realment notes alguna difèrencia amb altres models empresarials. I ens ho expliques que ens farà il·lusió.

 

Potser t’interessa també