Enguany se celebra la 25a edició i com a novetat, gairebé totes les actuacions són gratuïtes i a l’aire lliure. “Hem portat el blues als seus orígens, el carrer”, ha dit Jacinto Muñoz, director del Festival Internacional de Blues de Cerdanyoa durant la presentació a la premsa que ha tingut lloc aquest 26 de setembre a l’FNAC de plaça Catalunya. El festival ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, i de l’edil de Cultura de l’Ajuntament, Montserrat Montiel.
 
El Festival de Blues de Cerdanyola és el festival degà de totes les cites blueseres de l’Estat espanyol i, a banda de suposar una reactivació per al comerç de la zona donat l’increment de persones que comporta els concerts, té el “nivell més alt de qualitat d’Espanya i Europa”.
Tot i que és “l’estil de música que ens agrada a tots però no comprem”, el blues ha tornat amb força a Cerdanyola després de dos anys, ha explicat Jacinto Muñoz.
 
Amb les retallades, l’Ajuntament va  preveure que la seva organització deixés de ser anual al 2011. Ara, al 2013, i donat els suports de la iniciativa privada (com el Grup Catalònia, una entitat sense ànim de lucre que comparteixen l’objectiu comú d’atendre les persones amb discapacitat intel·lectual, sigui quin sigui el grau d’afectació; malaltia mental, trastorn de conducta o problema social associats)  i dels locals musicals de la zona, és possible, com diu el director de la cita, que el festival torni a esdevenir anual”. Malgrat tot, l’última paraula és de l’Ajuntament, i s’està estudiant aquesta possibilitat.
 
Per a més informació, teniu més informació al web www.bluesdecerdanyola.com i a l’ftp: www.dinamiccomunicacio.com/festivalblues/dossier
Presentació Festival Internacional de Blues de Cerdanyola