Si estàs llegint això has de tenir una bona comunitat, potser fins a una BBDD de clients / potencials (ara en diuen LEADS) … però et falta vendre més.

Probablement et consoli saber que segons veiem amb les eines d’anàlisi de mercats i comportaments de Google (algunes molt difícils d’explicar i aprofitar per vastes i immenses que són) les xarxes socials són útils en les ⅔ primeres parts del procés de compra (d’informació i fins i tot decisió d’intenció de compra) però completament estèrils en el moment de formalitzar-la.

La personalització i dirigir els missatges adequats en el moment adequat (amb l’eina adequada) és crucial. Anem a mimar als nostres clients!

 

Bàsicament em de dirigir i gestionar els nostres clients i el nostre focus en altres canals que sí que aconsegueixen vendre.

 • Landing Page: pàgina específica de producte concret amb Call to Action – pagament idealment -. Des dels mitjans socials on participem hem de dirigir als nostres seguidors a la landing on poden formalitzar la compra.
 • Email màrqueting: és un dels canals que ens permetrà aplicar el punt
 • Contacte directe: sí, segueix venent, una trucada, una visita, una cita …

 

 

Del Stream o broadcast a Targeting extrem … a “mimar”

Abans de començar potser convingui que paris un moment i pensis la d’hores (¿anys?) Que portes aplicant polítiques de continguts, escrivint en un bloc, penjant coses a Facebook, atenent a Twitter, recopilant correus electrònics a Actes diversos … És important, així valoraràs adequadament tots i cadascun dels contactes que tens en un o altre espai social o llista d’enviament de correus electrònics.

Amb el que ens ha costat arribar a cadascun dels nostres seguidors / followers, amb el que ens costa tenir-los a prop, amb el que ens costa que ens facin cas … ¿no hem de tractar-los amb respecte (dirigir-SOL allò que els pot resultar interessant)? ¿No hem de tractar-los, a cadascú, com a un rei? S’ho mereixen … i és la clau, ser-los útils.

 

peixos

Prou de publicar en un bloc les ofertes “a sac”, d’enviar una newsletter amb ofertes de tot tipus, de publicar “gangues” o ofertes imperdibles per TOTA la comunitat de Facebook. Això no funciona … almenys per vendre. ¿I què hem de fer?

 • Segmentar. Dividir la nostra BBDD almenys en 3 àrees a triar: interessos, edat, nivell econòmic, tipus de producte que li encaixa, idioma … Pots aprofundir sobre segments al web de Mailchimp
 • Temporitzar. Encertar el període exacte en que hem de enviar una “oferta” és crucial. Podeu consultar (anglès) el cas que s’analitza en http://think.storage.googleapis.com/docs/spring-break-travel-trends.pdf sobre com una agència de viatges va ajustar exactament les seves comunicacions a la demanda sobre les vacances de primevera (la nostra setmana santa).
 • Personalitzar. Que no sembli automàtic, que senti el missatge per a ell.

 

De Mailchimp a ActiveCampaign

¿I amb què ho portem a terme? Des amb una poderosa eina com pot ser un CRM (difícil d’implantar i que suposa un profund canvi en la nostra organització) fins amb una simple llibreta.

I enmig amb una fàcil o poderosa eina: nosaltres triem l’ús que li podem donar, des d’un seguiment bàsic a avançades regles d’automatització de negoci i centralització de totes les nostres eines. ¿Centralitzar? Tot: analytics, landings, twitter, obertures, enquestes, regals, … i emailmarqueting … la seva gran força ja que és un dels canals que més conversió té.

Desde Dinamic us recomanem ActiveCampaign. Hem mirat molt i molt i l’eina no només està bé sinó que no té sostre. Ens permetrà, de forma fàcil registrar i controlar tots els nostres clients, seguidors i leads. Per personalitzar i dirigir missatges, bàsicament de venda, a cadascun dels nostres clients. Aquells que funcionen a cadascun dels nostres clients. No estem en el programa de resellers, us ho asseguro us ho recomiendamos perquè no perdeu el temps. Migrar de Mailchimp a ActiveCampaign no és difícil però sí laboriós i delicat; us ho dic per experiència.

activecampaignoverview

D’aquí fins on vulgueu. Us poso exemples perquè sigui més comprensible:

 • Puc saber per a cada client heu actuat amb algun Tweet o Post de Facebook o email o landing. I qualsevol altra actuació que ha tingut respecte a les nostres comunicacions.
 • Recopilar dades de comportament individualitzat sobre un “Post posat en Facebook amb una oferta”, que dirigeix ​​a una “Landing”, que capta leads i que pot derivar en una pre-reserva (amb pagament).
 • Quan algú ha comprat alguna cosa i ho ha gaudit (2 dies després) se li demana omplir una enquesta. Si l’ha emplenat, en 2 dies li agraïm això i li enviem una oferta “exclusiva”.
 • Puntuarem als nostres clients i potencials. D’aquesta manera tindrem els més interessants, més receptius, més permeables … i més dolents (veure a continuació)
 • Eliminarem dels enviaments aquells que no interactuen o que sempre demanen informació però no compren mai. ¿Eliminar? ¿Costa d’acceptar? pensa en què vols centrar els teus esforços: en la GRAN comunitat o en aquella borsa del 25% que sempre respon i compra?

¿Mailchimp? No està malament però en algun o altre punt SEMPRE es queda curt. Per exemple, no permet canviar un conjunt de contactes i modificar un camp per a tots o assignar-los una etiqueta, o …

 

Inconvenients d’aquestes eines

És clar que tenen inconvenients, no podia ser tot maravellós :

 • No és trivial i requereix temps, tant d’aprendre, com d’establir estratègies, com de gestionar.
 • Enllaçar els diferents canals de la nostra “xarxa” d’aplicacions és dificultós i veure les oportunitats requereix experiència.
 • No és barat. Cada eina professional val diners. Si volem una landing fàcil i que no ens robi molt temps són 40 € al mes, si volem una encuestra són 25 € al mes, … i l’eina ActiveCampaign per a 5000 clients 49 € al mes el pla bàsic que permet fer el 90 % del que us hem explicat.

Evidentment això és només una introducció: un primer pas. Però un món que s’obre davant vostre; no ho ignoreu. Hem de tenir MOLT en compte ja que serà una les claus de la conversió; de la venda.