La jornada es farà el 23 de maig i hi participaran personalitats del món de la gastronomia, el vi, l’esport, la cultura. L’acte, organitzat pe St. Paul’s English Academy, amb motiu del seu desè aniversari, recollirà fons per a l’ONG CODES-CAM, que treballa en projectes adreçats als infants i la seva formació al Camerun.

Amb motiu del 10è aniversari del centre St. Paul’s English Academy, el Museu del Vi de Vilafranca, Vinseum, acull el proper 23 de maig la jornada  benèfica ExtraFORVinarium, una primera edició on diferents empreses i personalitats del món empresarial compartiran les seves experiències en l’educació i la formació com a part del desenvolupament vital de les persones.  La jornada també reivindicarà  la manca d’aquests valors en altres societats i per aquest motiu es recollirà fons per a l’ONG  CODES-CAM, Cooperació pel Desenvolupament del Camerun, organització referència en tasques humanitàries al país centreafricà.

 Conferenciants de la jornada

La jornada, que es  desenvoluparà entre les 9.30 i les 14.30h, comptarà amb la col·laboració de Toni Bach, representant dels Castellers de Vilafranca, reconeguts internacionalment i inscrits per la UNESCO; Fernando Pujalte, del Club Patí de Vic d’hoquei patins, amb un palmarès de títols guanyats a nivell nacional i internacional; David Molina, d’Outlook Wine, The Barcelona Wine School també hi estarà present juntament amb Mireia Torres, de Bodegas Torres Priorat i Jean Leon del Grupo Torres; Ferran Centelles, sommelier, expert i crític de vi; i Albert Raurich i Tamae Imachi, fundador i sumiller, respectivament del restaurant Dos Palillos, que han aconseguit fusionar les cultures asiàtiques i occidental gràcies a una oferta gastronòmica innovadora. La jornada serà presentada per Joan Gómez Pallarés, comunicador, catedràtic en filologia llatina i creador del blog DeVinis.org.

Per a més informació sobre l’acte, cliqueu aquí.

Objectiu de l’acte

ExtraFORVinarium no és només una jornada de celebració del desè aniversari de St. Paul’s English Academy. L’objectiu és la recaptació de fons a través de la venda d’entrades per dedicar-los al 100% a CODES-CAM, una  ONG que treballa per afavorir la cooperació i el desenvolupament educatiu al Camerun per tal que els nens puguin gaudir d’oportunitats en educació i formació. En aquest sentit, CODES-CAM treballa sobre el terreny  a través de tres línies d’actuació:

  • Educativa: treball en projectes adreçats a infants i la seva formació
  • Social: en projectes, principalment  per a dones i en el seu paper en la societat del Camerun. Es creen llocs de treball per proporcionar mitjans de subsistència a les famílies.
  • Sanitària: promoció de l’educació sanitària, programes comunitaris o dotació d’aigua potable.

Sobre St. Paul’s English Academy

L’any 2003, neix a Vilafranca del Penedès St. Paul’s English Academy, una petita empresa familiar dedicada a l’ensenyament i la pedagogia de llengües estrangeres. La família va arrelar a la ciutat des del 1991, quan l’actual director Andrew Ashurst, va ser fitxat per l’equip local d’hoquei patins. Davant d’una necessitat real de formació certificada d’anglès, la família va decidir dedicar-se exclusivament a l’ensenyament acadèmic d’idiomes. En els darrers 10 anys, han passat per l’acadèmia més de 500 alumnes per any.